Hi, Welcome to MBS Books & Stationery OnlineMedia Press

PROGRAM PAHANG PRIDE STUDENT2022

Apr 18, 2022
PROGRAM PAHANG PRIDE STUDENT2022
View Full Size
KUANTAN, 22 FEBRUARI 2022 – Seramai 238,000 orang pelajar atau 150,000 buah keluarga di negeri Pahang menerima manfaat bantuan persekolahan melalui program Pahang Pride Student yang dilancarkan hari .

YAB Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy Wan Ismail berkata, ia merupakan produk kebanggaan Pahang yang ketiga selepas Pahang Pride Kid dan Pahang Pride Kasih.

“Program Pahang Pride Student terbahagi kepada dua kategori bantuan iaitu pertama, pelajar kategori B40 dan M40 akan mendapat diskaun sebanyak 20 peratus untuk membeli barangan persekolahan di MBS Book and Stationeries.
 

“Kedua, di bawah inisiatif Pahang Pride Student ini juga, Kerajaan Negeri akan memberi RM100 kepada kira-kira 50,000 orang pelajar kategori miskin dan miskin tegar untuk pembelian set alat keperluan persekolahan di mana ia akan diberikan sebelum sesi persekolahan tahun 2022 bermula iaitu pada 20 Mac 2022,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pelancaran Pahang Pride Student di Pekarangan MBS World, Jalan Tanah Putih, Kuantan hari ini.

Teks ucapan beliau dibacakan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani dan Bioteknologi Negeri pahang, YB. Dato’ Sri Ir. Haji Mohd. Soffi Tan Sri Abd. Razak.

Dalam pada itu beliau berkata, kad diskaun ini boleh digunapakai sepanjang tahun dan bukannya tertakluk kepada musim kembali ke sekolah sahaja.

“Kerajaan Negeri Pahang membelanjakan RM5 juta ringgit untuk program Pahang Pride Student ini dengan harapan sedikit sebanyak dapat memberi kelegaan kepada ibu bapa terutama dalam persediaan untuk memulakan persekolahan anak-anak.

 

Chinese Press

Jun 3, 2020
 

You have 0 items in you cart. Would you like to checkout now?
0 items
Switch to Mobile Version
available in
Recent Updates